Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací. Další informace
Nahoru

Espresso připravíme za 30 sekund, ale kávovník roste 3 roky

Čím více toho o kávě víme, tím vážněji její přípravu bereme. Protože ať pro vás děláme espresso, latté nebo cappuccino, pracovaly na něm desítky lidských rukou dávno před námi.

Od pěstování, sbírání a zpracování až po balení do jutových pytlů a pražení.
My baristé bychom tak neměli jejich práci u kávového mlýnku zničit, ale řemeslnou zručností ji maximálně zúročit.

A přesně tomuhle cíli jsme před lety v Kávovém klubu propadli.

Od roku 2010 učíme Čechy pít a připravovat dobrou kávu

Pořádáme kurzy pro kávové nadšence i profesionální baristy, otvíráme vlastní kavárny v pražských ulicích a vyrážíme na akce, kde už mají dost supermarketové kávy z automatu.

A takových míst je čím dál více. S dobrou kávou je to totiž jako s dobrým jídlem nebo vínem. Stačí párkrát ochutnat a už nemůžete zpátky.

Seznamte se s naším týmem

 

Adam Dvořák

majitel a občasný barista

 

Z IT odvětví konvertoval do mnohem přitažlivějšího a voňavějšího světa kávy. Kávové začátky probíhaly v kavárně Karla Gregora a pak už si začal připravovat svou vlastní. Vždy mu záleží na správné přípravě a moderních postupech. Doporučil by vám své oblíbené espresso, ideálně z africké kávy.

 

Zuzka

provozní a baristka

 

Hráčka rugby, milovnice poctivé zmrzky, dortíků z pečené čokolády a bláznivých nápadů! Kromě toho zbožňuje kávu a ráda vám ukáže, že šálek kávy má mnoho chutí, nejen tu hořkou. Určitě vám do kávy namaluje i pěkný latte art, ale sama dá většinou přednost spíše filtrované kávě z aeropressu.

 

Daniel

barista

 

První setkání s výběrovou kávou proběhlo v Olomouci a už hned rok na to začal v tomto oboru pracovat. Nejčastěji volí filtrovanou kávu – většinou sezónní – jiné chutě převažují v létě, jiné třeba v zimě. Ve volném čas rád cestuje, naposledy třeba po východní Evropě a snad ho brzy uvidíme i na nějaké baristické soutěži!

 

Petr

barista

 

Petr alias Eda je samé překvapení, k výběrové kávě se dostal až v daleké Číně, rád filozofuje, a dokonce hraje na cimbál! Při návštěvách kaváren si dává pěkně v tandemu espresso i filtr a jak říká, nejlepší káva je ta dobře připravená. Kdyby si měl ale jedna zrnka vybrat, asi by sáhl po Etiopii. 

 

Řešení sporů

 

Děkujeme za registraci

Doplňte si prosím případné další údaje v profilu. Těšíme se na vaše objednávky!