Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací. Další informace
Nahoru

Guatemala Satonun

Farmář   Socarra V. Lopez
Producent   Satonun
Region   Huehuetenango
Země   Guatemala
Nadmořská výška   1700
Zpracování   Washed

Socarra je kávový pěstitel první generace a člen místní mayské komunity Popti. Jeho rodina odjakživa pěstovala kukuřici, ale přibližně před 17. lety se rozhodl pěstovat také kávu. Bylo to ze začátku těžké, protože to vyžaduje znalost kávy a také finanční investice pro pěstování kvalitní kávy. Avšak kousíček po kousíčku, jakmile kávovníky začaly růst, Socarra dokázal vylepšit farmu a pěstovat excelentní kávu, proces ve kterém pokračuje do teď. Myšlenky od pěstitele: Když jsem poprvé začal, nejtěžší bylo to, že ta půda byla daleko od domu. Dovoz vybavení na farmu se projevil být komplikovaný. Nakonec jsme to společně zvládli. Občas to bylo frustrující pro mě i mou rodinu, ale eventuálně jsme byli schopni založit farmy a získat dobrý výdělek.

Arcoiris poznámky ke zpracování: Káva je sbíraná v optimální zralosti a Socarra a jeho manželka se zaručují za to, aby se káva odslupkovala stejný den co je sbíraná. Káva je fermentovaná a sušená 24 hodin. Po fermentaci je promytá a nechá se namočená v čerstvé a čisté vodě dalších 12 hodin. Po tomto druhém namočení se nechá sušit na slunci 3-4 dny, přibližně 8 hodin přes den v nejslunnější hodiny. Rodina se stará o to aby se káva převracela každou hodinu, tím se dosáhne rovnoměrného sušení. Rodina také prohlíží ručně kávu na defekty před pytlováním. Skladují kávu v chladu a suchu předtím než je čas ji doručit do skladu.

 

Zboží přidáno do košíku!

Zavřením okna můžete pokračovat v nákupu nebo klikněte a pokračujte do košíku

 

Řešení sporů

 

Děkujeme za registraci

Doplňte si prosím případné další údaje v profilu. Těšíme se na vaše objednávky!